Valitsemme teille sopivimmat laitteet

Ilma-vesilämpö

Ilma-vesilämpöpumpulla saat tuotettua ilmaista energiaa siirtämällä ilmaaan varastoituneen energian veden lämmöksi. Tiesitkö, että ilmaan on varastoitunut energiaa talvellakin? Lämpöpartio on tehnyt eniten ilma-vesilämpöpumppujen asennuksia Suomessa.

 

Energiapartion ilmasta-veteen lämpöpumput käyttävät uusiutuvaa energianlähdettä; pumput ottavat lämpöä suoraan ulkoilmasta ja hyödyntävät sen kotisi lämmittämiseen. Nerokas yhdistelmäpumppu hyödyntää luonnon tarjoamaa energiaa maksimaalisesti.

 

Pumppujen järjestelmä koostuu suljetusta kylmäainepiiristä, jonka pääosina ovat höyrystin, lauhdutin, kompressori ja paisuntaventtiili. Kun käytät ilman ja auringon energiavarantoja kotisi lämmittämiseen, saat käyttöösi ilmaista lämpöenergiaa joka ei lopu kesken.

 

Nykyaikaiset pumput tuottavat noin 3 kWh käyttölämpöä kutakin sähkönä käyttämäänsä kilowattituntia kohti. Tämä tarkoittaa sitä, että noin 2/3 tarvittavasta lämmöstä on ilmaista.
Maksimaalisimman tehon ilmaisenergioista saat yhdistämällä ilmasta-veteen -lämpöpumpun aurinkojärjestelmään, jolloin saat käyttöösi täydet tehot aurinkoenergiasta. Ilma-vesi -lämpöpumppujen rinnalla voidaan hyödyntää myös kaikkia perinteisiä energialähteitä kuten öljyä, pellettiä tai takan tuottamaa lämpöä.


Millaisiin kohteisiin ilma-vesilämpö?

  • Rivi- ja kerrostaloissa maalämmöllä voidaan korvata mm. öljy-, sähkö-, ja kaukolämpöä.
  • Teollisuuskiinteistöissä maalampöä voidaan hyödyntää, mikäli tontilla on tilaa riittävän suurelle geoenergiakentälle.
  • Toimistokiinteistöissä, varastorakennuksissa sekä halleissa maalämpöä voidaan hyödyntää sekä lämmitykseen että viilennykseen.