Enerigatehokkuutta palveluna

Rivitalot

Rivitalon energiankulutuksella on vaikutus suoraan kiinteistön asumiskustannuksiin. Energiatalouden parantaminen tulee tapahtua pitkäjänteisesti, myös käyttö ja ylläpito huomioiden.

 

On muistettava energiatehokkuuden, asumisolosuhteiden ja kosteudenhallinnan tasapaino. Enerigatehokkuustoimenpiteet oikein tekemällä kustannustason laskun lisäksi saavutetaan parempi ilmanlaatu ja kosteudenhallinta. Tämä vaatii aina kiinteistön koko kiinteistötekniikan ymmärrystä sekä suunnittelua huomioiden eri järjestelmien toiminta.

 

Rivitalojen kuukausittaiset hoitokustannukset ovat keskimäärin 2,7 €/m2 joista lämmityksen, veden ja kiinteistösähkön osuus on 39%. Esimerkiksi puolitettu ostoenergiankulutus vähentää merkittävästi taloyhtiön hoitovastiketta.

 

 

Rivitalon energiatehokkuusmahdollisuuksia:

 
  • aurinkosähköpaneelit - aurinkopaneelien avulla auringosta tuotetaan sähköä kiinteistön käyttöön. Ylimääräinen sähkö voidaan myydä sähköverkkoon. Aurinkopaneelilla voidaan tuottaa suuri osa kuluvasta sähköstä.
  • ilmavesilämpöpumput - kiinteistön tarvitsema lämmitysenergia ja käyttöveden lämmitys toteutetaan ilmalämpöpumpulla, jolloin säästö energiakustannuksissa voi olla 70%.
  • maalämpöpumput - lämmitysenergia otetaan geoenergiakentästä käyttöveden ja kiinteistön lämmitykseen.
  • ilmalämpöpumput - sähkölämmitteisissä kiinteistöissä voidaan tehostaa lämmitystä sekä toteuttaa kesäajan viilennys.
  • automaatiojärjestelmät - automaatiojärjestelmiä modernisoimalla saavutetaan tarkempi kiinteistöprosessien ohjattavuus sekä etävalvonta ja -hallinta.
 

Aurinkopaneelien avulla auringosta tuotetaan sähköä kiinteistön käyttöön.       Ylimääräinen sähkö voidaan myydä sähköverkkoon.

Kiinteistön tarvitsema lämmitysenergia ja käyttöveden lämmitys toteutetaan ilmalämpöpumpulla, jolloin säästö energiakustannuksissa voi olla 70%.

Lämmitysenergia otetaan geoenergiakentästä käyttöveden ja kiinteistön lämmitykseen.

 

 

 

Sähkölämmitteisissä kiinteistöissä voidaan tehostaa lämmitystä sekä toteuttaa kesäajan viilennys.

Automaatiojärjestelmät

Automaatiojärjestelmiä modernisoimalla saavutetaan tarkemman ohjauksen vuoksi energiatehokkuutta. Lisäksi sen avulla voidaan toteuttaa etävalvonta ja -hallinta tehokkaasti.